1

Grillsäsongen

Grillning *






Efter fyra långa månader av kyla och vinter så är det äntligen vår och grillsäsongen är i antågande.

Därför är det viktigt att påminna er alla om hur det går till…

Eftersom grillning är den enda matlagningen som en riktig man ägnar sig åt.

Detta förmodligen med anledning av att grillningen medför vissa risker (tändvätska, eld osv.).

När en man erbjuder sig att grilla händer vanligen följande:

Rutin:

1. Kvinnan handlar all mat.

2. Kvinnan gör en potatisrätt, en sallad, bakar vitlöksbröd, fixar till en eller ett par såser och förbereder efterrätten.

3. Kvinnan marinerar köttet och lägger det på lämpligt fat tillsammans med de nödvändiga grillverktygen och eventuella kryddor. Sedan bär hon ut detta till mannen som sitter bredvid grillen - med en iskall öl i handen.


Här kommer det viktiga:

4. MANNEN PLACERAR KÖTTET PÅ GRILLEN!

Mera rutiner:

5. Kvinnan tar fram tallrikar, glas, bestick, servetter, underlägg, värmeljus, myggspiraler med mera .

6. Kvinnan går ut till mannen och säger till honom att köttet bränns vid. Han tackar henne och frågar om hon kan gå in och hämta en öl till medan han försöker att rädda köttet!

Viktigt igen:

7. MANNEN TAR BORT KÖTTET FRÅN GRILLEN OCH LÄMNAR ÖVER DET TILL KVINNAN.

Ännu mera rutiner:

8. Kvinnan dukar nu fram tallrikar, glas, bestick, servetter, sallad, bröd, potatisen, såserna och allt annat hon tidigare burit ut till bordet där hon dessutom lagt på en ren duk.

9. Efter maten så dukar kvinnan av och diskar.

 

Och viktigast av allt:

10. Alla tackar mannen för den utsökta maten och berömmer honom för hans färdigheter i grillningens ädla konst.

11. Mannen frågar därpå kvinnan om hon har njutit av sin matlediga dag? Då han ser hennes reaktion så kommer han fram till (det han sedan länge misstänkt)..:

"Det går banne mig aldrig att göra en kvinna riktig nöjd…."


Längtar efter att få plocka fram vår grill...men men den som väntar på något gott...väntar visst alltid för länge ;-)

Solong!! 

0

Nationalteatern

Ahhh det ger en nostalgitripp!! kommer ihåg ett tält uppställt i Granvåg!! och prolitärerna var jag och Mian!!
Mot ja...våra föräldrar kanske...:-) där i tältet lyssnade vi på Nationalteatern..!!


Men än idag så känner jag att jag tycker om denna musik!! 







Samt denna goding!!



Visst är de bra!! LER!! såg att en av mina favoriter kommer till Grisslehamn ja vem kan den då vara!! Jo ELDKVARN!! ska titta i min almenacka så att jag inte jobbar för då skall vi dit ...

SOLONG!!
2

Tinas trädgård



Tinas trädgård är ett program som jag gillar!!!
Ikväll så gjorde de en medelhavsträdgård. Med lavendel och massa olika kryddor. Tips om jord och hur det skall vara...t.ex sandblandad berättar de om.

Dessutom i detta avsnitt så fick man två recept som iallafall jag skall göra:




Persillade

Charlottenlök
Vitlök
Persilja
Havssalt (flingor)

1. Finhacka löken och persiljan var för sig. Bred ut på bakplåtspapper och torka i ugn i ca 50 grader. Charlottenlöken ca 4-5 timmar, vitlöken 4-5 timmar och persiljan ca 1 timme. Det är viktigt att allt är riktigt torrt.
2. Blanda sedan den torkade löken och persiljan med havssalt.

Hur mycket bestämmer var och en själv, men jag tycker mycket om vitlök...så det kommer jag att ha mycket av.

Håller ca ett år.

Nästa recept

Limoncello
4 citroner
5 dl okryddat brännvin
Knappt 2 dl strösocker
2,5 dl vatten 

Gör så här:

1. Tvätta citronerna och riv det gula skalet. Lägg skalet i en glasburk. Häll över spriten och sätt på locket. Låt stå svalt i 3 veckor.
2. Värm socker och vatten tills sockret har smält. Låt svalna. Sila citronskal och brännvin genom ett kaffefilter.

Sedan skall detta vara iskallt!!dvs i frysen innan servering :-) Italienskt och jag tror att det är gott....



Solong!!




Liknande inlägg