0

Förkylning

Som ett paket på posten kom förkylningen...förmodar att det blev mycket att jobba 5 nätter och lite med sömn...det blir ju lätt så...när man vill fixa inför julen och så kom det nötkött precis då oxså.
Det är ju inget man säger nej till...samt att det är svenskt och har gått här ute på ängarna...men nu är frysen full till bredden...eller frysarna.
Idag till middag gjorde jag "Kokt dillkött" en gammal klassiker men så gott!! kokade en del av bringan ca 1 och ½ timme med morötter, salt, vitpeppar dillkvistar. sedan gör man såsen baserat på buljongen samt mera dill samt att jag oxså hade i persilja (plockar det fortfarande ute), ättika, salt, socker och så har jag i grädde...det blir så god sås....att man bara kan äta den :)). Till det så kokt potatis förstås och så stekte jag charlottenlök och
sockerärtor glansiga med salt och peppar. God husmanskost.
Samt jag gjorde en god fiskrätt häromdagen. En bechamelsås (samt grädde ) med hummerfond i, persilja,dill, samt rosmarin (färska kryddor) när såsen var klar så lade jag i torsken som jag kryddat med citronpeppar så fick det koka i ca 6 minuter...supergott!!
Nu har jag landat i fåtöljen...ingen ork alls...hade ett möte på sparbanken idag med jobbet...som jag var på..fast borde vara hemma i sängen....
Tänk ibland tror jag att hundar (Athos ) visste att jag var sjuk...han sa inte till vid 08.15 piip att jag skulle ut...utan lade sig nära mig och värmde bröstkorgen som värkte....och låg så tills jag gick upp....när vi gick ut så tittade han på mig och protesterade inte när vi skulle hem...tror de känner...
Atjooo och solong så länge!!
0

Vackra dagar i frostens tecken...


Underbara dagar, sol och temperatur runt 0 till -1 grad.
Har tänkt många gånger vilken förmån att ha hund...för har du en hund så måste du ut i alla väder. Har nu i 17 månader varit ute i ur och skur, dessutom så behöver han mkt motion. Har haft kameran med och fotat lite. Athos börjar nu kunna gå vid sida utan koppel så då är det lättare att fota.
Denna figur morrade Athos åt första gången han såg den,nästa gång hoppade han upp på stolpen och nosade och nu går han förbi men blänger på den;))
Sedan kom kvällspromenaden då himlen var så vacker...
Mörkret kom snabbt på, och Athos fick gå före och visa vägen genom skogen.
Solong så länge!!
0

Ny vecka :))= Ledig vecka

Gick av nattskiftet i morse, har varit en bra helg. En helt ny frihet fast under ansvar. Fixat lite med delegationer till undersköterskor och så lite uttryckningar. Har en jättefin kollega att jobba med känns bra!
Idag då jag klev upp så blev det lite till tapeter på väggarna innan R åkte och jobbade. Jag och Athos gick ut och hämtade en och lingonris. Sedan fixade vi lite hemma.
Blev Thaimat och en kall god öl :)) kunde inte motstå det...då jag var och tog kvällsprommisen med Athos.
Hittade oxså mammas kokböcker...lite nostalgi...
Med detta säger jag solong så länge ;))