3

ShoppingturHela förmiddagen gick åt till shopping...när man har semester blir man slö.....sover längre och äter frukost längre...

Har idag införskaffat mig en symaskinSamt en väska att ha på tåget ner till syrranNy hårinpackning för håret.....ska testa Björns Axens,samt två kajalpennorEn klänning från Diva, som är jättesöt påJa och så målarfärg till fönsterrutorna, Rolf har byggt ett mindre tomat/gurkhus till mig. Huset ska vara rött och vita knutar, färgen runt fönstret skall vara samma färg som är på huset runt rutorna. Hittade rätt skrapa nu med :-) att kitta om fönsterrutor med!!

Ja och sist men inte minst!!

Ska próva tre nya smaker på cider samt en winecoolerSka ta en kopp kaffe sedan på med målarbyxorna och ner till garaget. Det enda stället det är någolunda svalt på.

Jo såg en bra film igår kväll den heter "Barnhemmet" spansk film/rysare. Kan rekomenderas, även om jag inte är så mkt för rysare så är det en snäll sådan.


Solong och tusen kramar från mig!!
4

Lillmissen på inskolning....Idag har inskolning av lillmissen. Hon kom (tror det är en lillmissa, Martina kollade sist)vid 12 i en korg.
Så har hon varit ute med mig då jag skurit av rabarber i lunden, och vid lite ogräsplock. Hon är så nyfiken på allt!

Selma fräste den här gången men gjorde ingenting. Missen ville till henne och leka...men vi vill avvakta tills Selmagumman vant sig.

Fikade i bersån med mamsen och papsen och lite rabarberspaj och vaniljsås.

Under tiden vi fikade så var lillmissen i köket...när jag kom in var hon borta....å så vi letade..men dörrarna hade ju varit stängda....gissa var hon var...på köksbordet sovandes bakom pelargonerna  ..

De är för goa!!!

Annars så har jag planterat lite mera rädisor, de vi har nu är jättestora och goda, samt lite mer spenat och dill.

Saknar Björnen här!! vi har fått stopp i köket i diskhon....han är en riktig trixare på detta! Han har tidigare jobbat som rörmokare innan han utbilda sig till Musiklärare/director. Då hade stoppet varit borta på en gång!!
var och köpte "trodde jag" rensband....nu var det faktiskt så att denna sk. pump stod vid rensbanden...och då tar man för givet att det är ett rensband....men icke då....de hade placerat fel sak vid fel plats!!!så imorgon ska Rolf fixa det som vet hur det skall se ut....

Sedan köpte jag en ny Parasoll ute vid bordet, den förra förstördes vid stormen i höstas...Anders som bor på övervåningen såg något flyga upp vid hans fönster...det var parasollen det..ha ha....tur hade vi att inte någon fönsterruta gick sönder.

Nej nu ska vi till grillen, första gången vi skall testa att grilla en hel kyckling, på ett motordrivet grillspett.Kycklingen har varit i en marinad som är baserad på rapsolja citron, lime, timjan rosmarin, persilja och div.kryddor..hoppas det blir bra.

Iallafall så blev lammköttet super igår och pesto såsen med turkiskt yogurt vart super!! Yogurt och pesto..klart!!

Tusen kramar!!
3

Sova...Nej nej nej :-)ljuvliga dag....solen skiner, Selma är inne och pustar ut i värmen, katten Bull börjar ta sig friheter...igår var han inne i köket och åt ur SELMAS skålar...imorse satt han på terassen ..och snart ligger han väll i solstolen och puffar på Anders Cigarrer...

Har varit ute och oljat in terassen en gång till, samt rengjort grillen. Så himla varmt uppe vid huset....nu svalkar jag och Anders och Roffe oss i solstolarna som vi har burit ut på gräsmattan med ett glas kallt cider.
Nästa år ska jag köpa Chapman solstolar och ha där vi flaggstången, om jag har råd..

visst är de fina!!

Roffe har varit till sin älsklingsbutik och shoppat loss idag på brädor. Till röken som han snart skall börja med och tomat/gurkhuset.

Lammsteken ligger i marinaden och gosar sig, funderar faktiskt om jag ska tända på i bastun...det är skönt att basta fast det är hur varmt som helst ute :-)...

Köpte igår en ny mobil, har numera ett nytt nummer. Min gamla (knappt ett år) åkte i golvet och glaset gick sönder samt högtalaren. Tänk att det är så roligt att flippra på en ny telefon...vart en sony Eriksson igen en ljusrosa...tror att Martina har en sådan?? syrran har oxså en rosa men inte riktigt den....


 
Nu  ska jag läsa en mattidning och fundera ut nya recept för veckan!! Älskar att laga mat då man har tid och älskar att prova nya recept....!

Solong!!