0

Nationell smärtkonferens

 
Har varit 2 dagar inne i Stockholm på en Nationell smärtkonferens. Sjuksköterskor och läkare från norr till söder.
Vi var på "Polstjärnan" som ligger bredvid "Hard rock cafe".Mycket som var intressant togs upp, samt om ny forskning just kring smärta. Det som jag fastnade mest för var när narkosläkaren Henrik Jörnwalls berättelse från Nigeria, Haiti...Gaza...

Bristen på smärtstillande och läkemedel, utrustning, personal, material...ec ec....hur de opererar i tält containar ec
Cointeiner i Haiti...
”HON HAR EN CHANS” Henrik Jörnvall och hans amerikanske kollega, kirurgen Jordy Cox, opererar Cacou i en och en halv timme. Trots att flickan är svårt skadad bland annat i huvudet och har en svår infektion i en krossad hand tror de att hon kan att överleva. ”Annars skulle vi inte försöka”, säger Henrik Jörnvall, 38.
”HON HAR EN CHANS” Henrik Jörnvall och hans amerikanske kollega, kirurgen Jordy Cox, opererar Cacou i en och en halv timme. Trots att flickan är svårt skadad bland annat i huvudet och har en svår infektion i en krossad hand tror de att hon kan att överleva. ”Annars skulle vi inte försöka”, säger Henrik Jörnvall, 38.(http://www.aftonbladet.se/nyheter/haiti/article6455975.ab
Helt fascinerande att lyssna....de jobbar istort sett dygnet runt....beundransvärt....!Ja det fanns mycket som man funderade på efteråt...

När man är på konferans så är det ju mat nästan hela tiden...första dagen var det lunch på Hardrock Cafe och andra dagen på Norra Brunn, samt massa godis...och kaffe i massor...
nu är det fredag igen...och imorgonnatt arbete...pust....men ändå tur att man inte ska åka iväg ikväll i snögloppet....

så solong så länge!!

0

Blue bloodsÄr en amerikansk serie från skaparna av storserien Sopranos. Serien är från 2010 och handlar om en polisfamilj i New York.
Familjen Reagan består av flera generationer av poliser och åklagare som alla lever för att bekämpa brottsligheten i New York.
Frank Reagan. Foto:
Frank Reagan (Tom Selleck) är chef för New York-polisen och styr både kåren och sin familj.
Foto:
Franks äldsta son Danny (Donnie Wahlberg) är en källa till både glädje och sorg för sin pappa. Danny är en erfaren polis, familjefar och veteran från Irak-kriget som inte drar sig för att använda tveksamma metoder för att lösa sina fall.
Foto:
Erin (Bridget Moynahan) är ensam kvinna i Reagan-familjen. Hon jobbar som biträdande åklagare och har nyss blivit ensamstående med en dotter.
Foto:

Jamie (Will Estes) är familjens yngsta medlem. Han är nyutexaminerad från Harvards juristlinje .Men till slut kan han inte ignorera sin familjs historia och bestämmer sig för att ge upp en lönsam karriär som jurist och bli polis. Hans liv tar en oväntad vändning när han ombeds vara med i en hemlig polisutredning som inte ens hans far känner till. Den utredningen kan komma att påverka hela familjen.

 

Tror att denna serie kan bli bra och den är ikväll!! Den ska jag se på, andra avsnittet idag.

Solong!!

0

Clarins

Måste ge ett slag för denna creme!!

Vare sig du tycker att dina fina linjer i ansiktet behöver jämnas ut eller om du vill ha en bra grund under din makeup passar Beauty flash balm från Clarins. Ibland känns ansiktet bara trött och livlöst(som när man arbetat mycket) och kan därför vara i behov av en riktigt boost, kanske inte minst när vi ska på fest. Produkten som kallas askungekräm av tillverkaren ger en slät yta som gör att din hy hålls matt och fräsch och bevarar sminket riktigt bra under hela dag.Eller så har du den som en ansiktsmask, den ger mycket fukt!! så denna kan jag rekomendera!

Har även köpt en primer utav just märket Clarins.

Clarins Instant Smooth Perfecting Touch

Får berätta sedan vad jag tycker om denna då det är första gången jag köper denna.

Gick av nattskiftet imorse,så då blev det när jag vaknade att duscha och använda produkterna.

Gymmet fick oxså ett besök.

 

Nu blir det att mysa lite i soffan!

solong!!