0

Höst och ljus

 
 
Älskar hösten oxså, kanske för att när trädgården är färdig så får man vara inne och fixa. Har möblerat om här hemma, numera är matsalen i vardagsrummet och så har vi gjort ett mysrum i matrummet. Ska skaffa en bäddsoffa dit och tanken är att vi kommer att sova där vintertid och in till matrummet kan man stänga dörrarna och när man ska vara där så eldar man i kakelugnen samt öppnar upp. Lite som det var förr. Har oxså haft lite höstfärger i håret, känns bra. Imorgon blir det föräldrardag, ny hörselcentral och se om de kan hjälpa pappa... har nog varit 10 ggr på Avensina men det blir inte bra..så nu audinomerna..sedan blir det mamma och fix. 
solong!!
0

Torkad chili samt chilipasta

Har nu fixat med chiliplantorna som har vuxit till sig och blivit mer än jag förväntade mig.
 En del torkade jag, blandade olika sorters chili, tog bort kärnorna samt grovhackade den och la den på en plåt 70 grader med ugnsluckan lite öppen.
 
Det tar många timmar att torka, nästa gång ska jag torka på vedspisen. Sedan så kör man den i mixern och voila så har man chilikrydda.
Sedan så mixade jag ihop en Curry pasta, med massor med ingridienser olja vinäger som jag ska ha då vi Wokar  mat. 
 
Så ett testprojekt, en sk. Ristafläta av chili som ska torka..så gör man i Mexico :-) tror att det borde gå bra då vi eldar i köktet och det är för det mesta varmt.
 
 
 
1

Ärtsoppa med fläsklägg

 
 
 
Håller på att fixa ärtsoppa till lördag, då kommer Athos o Dinnies Valpar med sina mattar mini mattar småhussar och storhussar. Tänkte att vad passar inte bättre än varm ärtsoppa med mkt fläsklägg i och ostsmörgås.
Så denna muliga torsdag passar bra till att fixa soppan. Den kokar jag på vedspisen så med en brinnande vedspis och ljus så har jag det bra.
Ärtorna står fortfarande i blöt
 
 läggen ska koka länge ca 3 timmar. Jag har i lite av varje med kryddor, lök, morötter,vitlök, äpplen purjo..det som finns hemma.
 
 
 
Blev inte riktigt som jag tänkt mig veckan då jag gick in igår natt och introducera en ny nattsjuksköterska. Håller på att få en förkylning oxså...kände mig hängig redan igår då jag for till jobbet...feber såklart..så nu försöker jag kurera mig samtidigt.. är det inte typiskt att just nu ska man få feber då...har inte varit hemma från jobbet på ca 2 år nu...har försökt kurera mig med ingefära mkt vatten och nu idag först en stor kopp hett te med mkt riven ingefära och en varm kakaochoklad med konjak i..det blir en Lombomba.
Nu är det att försöka intala sig att jag är inte sjuk...har inte tid med det...
 
Athos fick sin långpromenad med husse imorse då han började sent. Regnet smattrar mot rutan och Athos var nöjd med ett märgben framför brasan.
 
P.s har nog mkt stavfel här och där, men vad gör det huvudsaken att man skriver