3

Vackra vinterbilder från december

En sådan dag då allt bara gnistrar...och knastrar under fötterna...det var 25 grader kallt och strålande sol. Korten har Rolf tagit. Visst är det underbart vackert på vintern...och tack och lov att vi har våra årstider...men nu vill jag ha vår och sommar...slippa ha så mycket kläder på sig...springa barfota....ha dörren öppen....ec ec.... laga mat i uteköket....åh...sommar sommar!!




1

Fredagnatt på kirurgen....


NurseNurseNurse


 Men går av imorgon...så skönt så....här på avdelningen går vi kort med folk...så¨nu blir vi  sjuksköterskor inbeordrade....  telefonen är ingen vän längre...den ser man på med skepsis när den ringer....en del har slutat för att de inte orkar längre och en del är sjukskrivna.....


 Nurses
Ingen hit precis....

Tänkte iallafall laga en god skaldjurspaj imorgon med fetaostsallad till. Samt Äggtoddy, såg på "Halv åtta hos mig" ikväll och det såg så gott ut...


Det är ett tag sedan jag gjorde äggtoddy. Man skall ju spara skalet på ägget och tvätta det för att sedan ha det ovanpå toddyn med i detta fall whisky men jag hade förr konjak.

 

Antal portioner: 4
Ingredienser

4 4 st äggulor
4 4 msk socker
2  2dl grädde, vispad
4 4 tsk florsocker
4  4tsk nescafé
4  4tsk kakao
4 4 msk whiskey 4  st halva äggskal


Gör så här

1. Koka äggskalen.

2. Vispa äggulor och socker.

3. Vispa grädden och häll ner i äggblandningen.

4. Häll upp i portionsglas.

5. Ställ in i frysen (flytta in till kylen ca 30 minuter innan servering)

6. Precis innan servering - lägg på florsocker, nescafé och kakao i små "öar".

7. Häll 1 msk whisky i äggskalet och placera mitt på.

8. Servera. Låt gästerna hälla konjaken över desserten och blanda ihop allt.


Kan kanske bli söndag...beror på hur trött jag är imorgon :)



Solong så länge!!
0

Söndag hos Martina och Daniel :)



I söndags var vi och hälsa på Martina och Daniel i Stockholm. De hade fixat och serverade en jättegod 3 rättersmiddag.


Förrätt: avokadosoppa med gräddfil och rom, jättegod och den kommer jag att laga snart här hemma .
Varmrätt. Mexikansk kycklingpaj, mozzarella & tomater, sallad och vitlöksbröd
Efterrätt: Kladdig chokladkaka med grädde och hallon...mums så gott att jag fick med mig en stor bit hem.
Samt gott vin till.

Känns så lyxigt att få sätta sig till dukat bord och sedan äta, sen att det är så gott är ju ännu bättre.


Vi var så mätta när vi for hem...t.om dagen efter. Athos var med han oxså han hittade en katt i sängen (gosdjur) som han gick och bar på...som med kattungarna här hemma.

Mysigt att besöka sina ungdomar :))

Solong så länge!!

p.s synd att bilderna blev suddiga.... måste hitta kamerasladden till andra kameran....

Liknande inlägg