1

Tillfället

Har varit upp några dagar till Sollefteå/Graninge.

Hyrde ett gammalt hus på Karlsmyran som heter Tillfället.

Hon som hyrde ut huset var så gullig. Hon hade bakat bröd så vi skulle ha till frukosten, samt att hon kom med en stor hink potatis till oss. 

Nedan är lite bilder på mamma och pappa och voffen :))
(Här är det trötta hjältar efter lingonplock)

Varje gång jag kommer upp blir jag så glad...har så många fina minnen härifrån.
Var till Maria och Hasse oxså, dom bjöd på en sådan god middag;)) oj vad mätt jag blev!! ....som ungefär då det är jul :)) Maria är fenomenal att laga mat....och att göra sås....den kan man äta direkt från kastrullen så god som den är!!
Vi satt ute på deras nybyggda veranda och pratade och hade mysigt.
Jag fick en sådan fin present oxså!! Maria hade målat en tavla till mig...och en sådan fin vers på den.....så jag måste ju gråta lite då jag skulle läsa den...
vad glad jag blev!!!
Sedan har vi plockat lingon...och lingon fanns det....vi plockade 70 Liter jag och Rolf.
Det gick undan för tuvorna var alldeles röda...så nu har vi 100 l drygt hemma :)) vi har plockat här på lingonberget oxså...funderar på att göra lingondricka och så ska vi göra lingongele.
Blev en tur in till Sollefteå oxså.
Varma dagar har det varit, och nu vet jag...myggen har flyttat!! för vi har hemma massa mygg och nu när vi var däruppe så var det inte en enda mygg...fast det var varmt och fuktigt ute då vi plockade bär ...
Solong så länge!!
1

Höststädning utomhus

Nu är det inte mycket kvar av höststädningen ute :)) endast bersån kvar ! men det kan ju vara fina dagar kvar ännu :)) Har gödslat och fyllt på med ny jord runt alla buskar och blommor flyttat på 6 buskar. Tack och lov så grävde R för det är så himla jobbigt att gräva nya gropar.
De förra ägarna hade planterat ner 5 fina fläder buskar varvid 4 av dem är rosa i en som uppbyggd rabatt. Men de står alldelses för trångt och kan inte växa mera...
Samt en Magnolia som har varit ibland Rhododendron, den är oxså flyttad så nu ser man den bättre :))
Nu har de fått varsin plats i trädgården och i den stora rabatten funderar jag på att ha min örtträdgård. Har en jättestor timjan som jag ev ska flytta dit ev nu i höst eller så väntar jag till våren och bestämmer mig hur jag vill att det ska se ut.
Så snart kan jag nog göra rosa flädersaft på dessa
Har idag oxså lagt in körsbärstomater, vitlök, timjankvistar vitvinsvinäger, honung, svartpeppar och lagerblad i en fina burkar.
Inlagda körsbärstomater
superenkelt. Har fått så mycket tomater för att inte tala om hur mycket gurka det har blivit...nästa år ska jag inte odla lika mycket gurka. Chilipeppar är nytt för i år och växer på bra. Ska snart skörda dem med men frysa in dem. Det fungerar jättebra och sedan tar man fram det som behövs.
Jag och Anders tittade på en film oxså ikväll, vi har ju inget modem utan väntar på att Telia ska skicka ett till oss...allt går på modemet ..internet och TV..blixten slog ner i den... men vi hyrde en film och  tittade på "Svinalängorna" och som vanligt så lever jag mig in i filmen och gråter en skvätt....Naomi Rapace spelar så himla bra...!! tragisk film...men som speglar hur många barn har det.....utspelar sig på 70-tal.

Nu en kopp kvällsro "te" och sedan sova...
Solong så länge!!

0

Sommaren går mot sitt slut...


Semestern närmar sig slutet...men jag älskar oxså hösten...med klara dagar...löven får vackra färger....skogspromenaderna, svampen....
och alla tända ljus....
Det är när löven ramlat av och det regnar och mörkret är nästintill dygnet runt som det är jobbigt....
Hur som helst så kommer här lite bilder från sommarsemestern.
Båttur med Eckerölinjen och så har vi spelat kubb varje dag tror jag :)) samt att har jag provat på golf här på Roslagsbro golfbana :)) jättekul och en bra restaurang därtill. Så nu har vi fixat våra cyklar så vi kan ta en tur dit :))
Surströmming :))
Till Hofors till Monica och Uffe
Så skönt att sitta på deras veranda och titta ut över vetefälten...och bara vara....plockade vinbär ca 8 L när jag var där samt fick säkert 10 L röda vinbär...Monicas buskar bara dingnar utav bär :))
Sedan har de en gammal lärarbostad...bara älskar denna byggnad...i denna byggnad så har vi hittat vårt fina köksskåp...och denna gång kom vi hem med helt underbara pardörrar....som ska såsmåningom vara i vårt växthus :))
Sedan har vi hållit på med ved....
Så veden in dagen :))
Stockholm oxså och tittade in till Martina på heminredning på NK. Vi bubblade  på där oxså på NK champangebar:))
sedan blev kontrasten våra stubbar på vårt berg....lingon och lite vin :))och macka till Athos:))
Samt en massa annat har hänt under semestern och sommaren...har skrivit tidigare ett inlägg men ibland så raderar man dem innan man publicerar...
Tanken är att min blogg ska vara en dagbok....och finnas kvar ...och läsas av dem som vill läsa den...
Hur som helst så finns det saker ingen kan ta ifrån mig...och jag tror att någonstans någon gång...så kommer jag och den ja tycker så mycket om att ses igen.............................även om det kommer att ta sin tid....
Jag har alltid skrivit dagbok...ända sedan jag 9 år...och har dessa kvar...fördelen med en dagbok är att där kan man skriva allt...när man är ledsen...hemligheter....nu är det mera till allmänhetens beskådan...men fördelen att man kan sätta dit bilder och delge andra om vad som händer, recept ec ec....blir en mera levande dagbok...nackdelen då...allt kan inte skrivas...eller....
"I might not be someone's first choice, but I am a great choice. I may not be rich, but I am valuable. I do not pretend to be someone I am not, because I am good at being Me. I may not be proud of some of the things that I have done in the past, but I am proud of who I am today. I may not be perfect, but I don't need to be. Take me as I am, or watch me as I walk away!"