0

Östergraninge

 
Har varit uppe ett par dagar i Graninge för att plocka lingon med mamma o pappa samt Roffan. Vi fick 68 l med oss hem, mamma plockade 18 l ensam vilket är bra då man är 89 år...Vi har haft 3 underbara dagar med sol och klart väder...när som augusti är som bäst. Uppe tidigt och plockning av lingon var före 08.20. Tidiga kvällar blev det ju oxså. På onsdagskvällen blev det surströmming gott tunnbröd och underbar potatis :-) så jag älskar surströmming!!!!Sedan kom min Maria och Hasse samt faster Hilda. Jag har varit med mamma och pappa runt om till Graninge kyrka samt Långsele kyrka, Fred och Bäckskog. Roffe har rensat lingon under tiden..Badat i Graningesjön och tvättat oss rena och lekt med Athos. För första gången så har han åkt i roddbåt med oss. Det gick jättebra han satt inte på durken utan han satt på sätet brevid mig. Längtar upp igen....
 
 
 
 
 
 
 
0

Purjolök

Första purjolöken skördad! När jag planterade dessa så var de som gräslök.. Och nu växer de och blir stora. Helt klart att nästa är så blir det purjolök igen.

0

Varvet

Var tidigt imorse med Anders till varvet på Ljusterö. Fixat med båten men allt tar sin tid. Färjor ec trots att man var uppe tidigt. Är helt slut idag och bestämde mig att ta en lugn em. Somna ute i soffan och nu har jag tänt i bastun öppnat en öl och så boken. Athos fick sin långtur med husse imorse så han ligger och sover bredvid mig på solterassen . Har fått in 1/3 av veden nu.. Dvs 90 fulla skottkärror så jag har blåmärken på vänsterarmen som jag travar med.. Imorgon dax igen.. Men nu ska jag vila lite och basta i lugn och ro. Roffe är inte hemma förrän kvällen.